2013-06-07 11:39:10• hírek • Póti Orsolya

Újabb festménykiállítás látogatható

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete két tagjának - Bakos Károly és Marina Vasile - alkotásaiból nyílt kiállítás június 6-án a Szatmár Megyei Tanács galériájában.

A művészeti iskolák közös tárlata után újabb kiállításnak ad otthont a Szatmár Megyei Tanács galériája közel egy hónapon keresztül. Az intézménybe látogatók Bakos Károly szatmárnémeti festőművész és Marina Vasile, fiatal avasújfalui képzőművész alkotásait tekinthetik meg.

A január 6-án nyílt kiállításon fellépett a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa Higyed Gyöngyi énektanárnő vezénylésével, a dalok között pedig Gergely Csaba egyesületi elnök és Felician Pop költő méltatta a kiállítóművészek munkáját.

Bakos Károly alkotásait is már több alkalommal láthatták a művészetkedvelők, egyéni és a csoportos kiállításokon egyaránt. A szatmári képzőművész alkotásai nemcsak itthon, hanem határon túl is ismertek. A művész festészetében egyrészt felfedezhető a klasszikus stílus, másrészt az absztrakt felé való közeledés is.

Marina Vasile Szodoray-Parádi Hajnalka tanítványa, az egyesület Ifjúsági Szárnyának egyik legújabb tagja. Festményein elsősorban a vidéki életet, az avasi népszokásokat és népviseletet eleveníti meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: